RGC ΠΑΜΘ

Ένας από τους πλέον σημαντικούς συνεδριακούς δεσμούς της χώρας, το Regional Growth Conference, ήρθε στην Κομοτηνή. Ξεφεύγοντας από τα γεωγραφικά όρια της Πάτρας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου ξεκίνησε, για πρώτη φορά, ο παλμός της Περιφερειακής ανάπτυξης και πολιτικής χτύπησε για 2 ημέρες στην Κομοτηνή.

Μετρώντας ήδη 12 επιτυχημένα συνέδρια στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, το Regional GrowthConference, έστρεψε τα φώτα του πανελλαδικού ενδιαφέροντος στην πρωτεύουσα της Ροδόπης.

Το RGC ΠΑΜΘ με θέμα «H Θέση της  Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στην Περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας» είχε ως στόχο να προτείνει εφαρμόσιμες πολιτικές και αναπτυξιακές στρατηγικές, σε μεσοπρόθεσμό και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αντιμετωπίζοντας την Αν. Μακεδονία και Θράκη ως μία περιφερειακή και γεωγραφική ολότητα, με κατά τόπους ιδιαιτερότητες, δίνοντας όπως είναι αναμενόμενο, ιδιαίτερη έμφαση στον ακριτικό χαρακτήρα της Περιφέρειας.

Μείζονα θέματα που εξέτασε το Συνέδριο, με τις τοποθετήσεις εγνωσμένων και εξειδικευμένων ομιλητών είναι η αναδιαμόρφωση του πρωτογενούς τομέα, ο ρόλος της περιοχής στις ενεργειακές ροές προς την Ευρώπη λόγω της  γεωστρατηγικής της θέσης,  καθώς και οι πράσινες μορφές ενέργειας, οι επενδύσεις και οι αναπτυξιακές συνεργασίες με τις όμορες χώρες, η ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας στη περιοχή, αναβαθμίζοντας τις απαιτήσεις σε θέσεις εργασίας, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα κοινωνικής, οικονομικής ευημερίας, αντιστρέφοντας τις ιδιαιτερότητες της πολυπολιτισμικής φυσιογνωμίας σε πλεονέκτημα και πρότυπο για τις επόμενες γενιές στη περιοχή και την Ευρώπη, σε μια εποχή έντονων ανακατατάξεων και προκλήσεων.

Μέσα από ένα πάνελ κορυφαίων ομιλητών, τέθηκαν σε δημόσιο διάλογο θέματα μείζονος σημασίας για την Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

To 1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνεδρίο “Regional Growth Conference Ανατολική Μακεδονία & Θράκη (RGC ΠΑΜΘ)” διοργανώθηκε από το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών, την εφημερίδα «Ο Χρόνος» και την εφημερίδα «Πελοπόννησος», με τη Συνδιοργάνωση με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Κομοτηνής.

Event Details
  • Start Date
    3 Οκτωβρίου, 2024 10:30 πμ
  • End Date
    4 Οκτωβρίου, 2024 6:30 μμ
  • Status
    Expired
  • Organizer
  • Category

Θα βρείτε το πρόγραμμα εδώ

Event Details
  • Start Date
    3 Οκτωβρίου, 2024 10:30 πμ
  • End Date
    4 Οκτωβρίου, 2024 6:30 μμ
  • Status
    Expired
  • Organizer
  • Category