Home ::: Προφίλ ::: Συνέδρια - Εκδηλώσεις ::: Εκδόσεις ::: Υπηρεσίες ::: Η Περιοχή ::: Επικοινωνία             English
 

Αρχική
Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Α

* * *

Ηρώων Πολυτεχνείου 40
264 41, Πάτρα
τηλ: 2610 432200
e-mail: info@synedra.gr

* * *

© 2006-2019 Synedra.
All rights reserved.

  Eνδόραμα '10 - Ενδοκρινολογία, Διαβητολογία, Μεταβολισμός:
Οι πιο ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις του 2010


28-29 Ιανουαρίου 2011
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών


Συνάδελφοι

Σας καλούμε να συμμετάσχετε και φέτος στη Διημερίδα με τίτλο ΕΝΔΟΡΑΜΑ 2010 που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2011. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων, κατά γενική εκτίμηση, αντίστοιχων των προηγούμενων ετών. Επικοινωνούμε φέτος μαζί σας, σε αυτό το ιδιαίτερα δυσμενές κλίμα που αντιμετωπίζει η χώρα και ολόκληρος ο ιατρικός κόσμος. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η όλη κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί (Πληθώρα Συνεδρίων, Πληθώρα Επιστημονικών Εταιρειών κ.λ.π.) ενείχε στοιχεία υπερβολής που συνετέλεσαν και αυτά στη δημιουργία αδιεξόδων. Είναι προφανές ότι το όλο σύστημα θα βρει καινούριες ισορροπίες και όπως προφητικά είχαμε αναφέρει στην 1η προκήρυξη του ΕΝΔΟΡΑΜΑΤΟΣ πριν 3 χρόνια, κάποιου τύπου «φυσική επιλογή» θα κυριαρχήσει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ΕΝΔΟΡΑΜΑ ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις των καιρών. Οι αποκλειστικά σαφείς επιστημονικοί και μόνο στόχοι μας, γεγονός που περισσότερο από κάθε άλλον εσείς είστε μάρτυρες, καθώς και η καθολική αποδοχή από την κοινότητα των ενδοκρινολόγων και όχι μόνο, μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι.

Ανταποκρινόμενοι λοιπόν στην πρόκληση αυτή προετοιμάσαμε το ΕΝΔΟΡΑΜΑ 2010 λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις των συνέδρων των προηγούμενων εκδηλώσεων. Έγκριτοι ομιλητές με κριτήριο το πεδίο της κύριας ιατρικής τους ενασχόλησης, θα παρουσιάσουν σε 12 συνολικά ενεργείς εκπαιδευτικές ώρες τα πιο ενδιαφέροντα κατά την γνώμη τους άρθρα που δημοσιεύτηκαν στη Διεθνή Βιβλιογραφία τη χρονιά που πέρασε. Η παρουσίαση αυτή, που θα καλύψει όλα τα γνωστικά πεδία της Ενδοκρινολογίας, θα έχει τα χαρακτηριστικά της τεκμηριωμένης ανάλυσης κάθε εργασίας και θα υπόκειται στον ενεργό σχολιασμό τόσο από τους προέδρους όσο και από το ακροατήριο. Προσανατολισμός και στόχος της όλης συζήτησης θα είναι η αποκόμιση χρήσιμων πληροφοριών της έρευνας κυρίως για την καθημερινή κλινική πρακτική, αλλά και η ενημέρωση για τα πιο αξιόλογα βήματα της βασικής επιστήμης. Όπως και κάθε χρόνο το σύνολο των δημοσιευμένων εργασιών που θα παρουσιασθούν, θα ενταχθεί σε καλαίσθητο τόμο και 1 CD που θα χορηγείται στους συμμετέχοντες κατά την εγγραφή τους.

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την παραμονή σας στη Πάτρα κατά το δυνατόν επιστημονικά παραγωγική και ανθρώπινα ξεκούραστη.

Με εκτίμηση

Η Οργανωτική Επιτροπή
Α.Γ. Βαγενάκης,
Ν.Α. Γεωργόπουλος,
Κ.Β. Μάρκου