25ο Μετεκπαιδευτικό Συμπόσιο
Διεθνής συμμετοχή Πρακτικά συνεδρίου Καταγραφή παρουσιών Δωρεάν εγγραφή Διάθεση δωματίων

ΦΟΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

ΤΟΠΟΣ: Πάτρα, Patras Palace Hotel

ΕΝΑΡΞΗ: Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 25ο Μετεκπαιδευτικό Συμπόσιο που διοργανώνεται από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την Επιτροπή της Νοτιοδυτικής Ελλάδος της ΕΠΕ. Το φετινό συνέδριο πραγματοποιείται στην Πάτρα, την πρωτεύουσα της ΝΔ Ελλάδας, και έχει τη μορφή Ημερίδας. Ως εκ τούτου, τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι συμπυκνωμένα και επιλέχθηκαν με έμφαση τις πρόσφατες εξελίξεις της ειδικότητάς μας.

Αξιόλογοι, έμπειροι και εξειδικευμένοι συνάδελφοι από τα νοσοκομεία της περιοχής μας και το Πανεπιστήμιο Πατρών μας τιμούν με την παρουσία τους ως ομιλητές παρουσιάζοντας την έρευνα και την κλινική τους εμπειρία, ενώ, όπως είθισται τα τελευταία χρόνια, θα έχουμε και εισηγήσεις για την παιδοπνευμονολογία.

Με το δεδομένο ότι η Ημερίδα εντάσσεται στο πρόγραμμα «Η Πνευμονολογία κοντά στον Πνευμονολόγο», κατά τη διάρκειά της θα συζητηθούν θέματα που καλύπτουν τους βασικούς τομείς της πνευμονολογίας και απασχολούν τον μαχόμενο ιατρό: οι λοιμώξεις, η ατμοσφαιρική ρύπανση, ο ύπνος, η απεικόνιση, ο καρκίνος του πνεύμονα και η ογκολογική αντιμετώπιση, η φυματίωση, η ΧΑΠ και το βρογχικό άσθμα.

Ευελπιστούμε ότι η καθιερωμένη πλέον αυτή επιστημονική εκδήλωση, που τη φετινή χρονιά συμπληρώνει αισίως ένα τέταρτο του αιώνα, θα αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης, επιστημονικής ενημέρωσης και γόνιμης ανταλλαγής απόψεων για τους συναδέλφους της Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Σας περιμένουμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας και να συμμετάσχετε στις εργασίες της Ημερίδας, συμβάλλοντας στον διαρκή επιστημονικό διάλογο και τη μόνιμη ανάγκη για ενημέρωση, επικοινωνία και συνεχιζόμενη εκπαίδευση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για την ΕΠΕ
Δημοσθένης Μπούρος

Για την ΕΝΔΕ της ΕΠΕ
Θεοχάρης Δήμου