10η Διημερίδα Παιδοπνευμονολογίας - Παιδοαλλεργιολογίας

ΦΟΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Επιστημονική Εταιρεία Δια Βίου Εκπαίδευσης στην Παιδιατρική

ΦΟΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Παιδοπνευμονολογική & Παιδοαλλεργιολογική Μονάδα Γ΄Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ ΠΓΝ «Αττικόν»

ΤΟΠΟΣ: Αθήνα, Κτήριο ΑΚΙΣΑ – ΠΓΝ Αττικόν

ΕΝΑΡΞΗ: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

ΛΗΞΗ: Σάββατο, 6 Απριλίου 2019

Αγαπητέ φίλε και φίλη,

Σε προσκαλούμε στη 10η Παιδοπνευμονολογική και Παιδοαλλεργιολογική Διημερίδα πουδιοργανώνει η αντίστοιχη Μονάδα της Γ' Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, που λειτουργεί στο Π.Γ.Ν. Αττικόν.

Είμαστε χαρούμενοι που η εκδήλωση συμπληρώνει την πρώτη δεκαετία της ζωής της. Αποτελεί φυσική συνέχεια της μιας προηγούμενης, της Διημερίδας Παιδιατρικών Αναπνευστικών Παθήσεων που διοργάνωνε επί 17 συναπτά έτη το Αλλεργιολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Παίδων Πεντέλης. Μακρά πορεία αφιερωμένη στη δια βίου εκπαίδευση του παιδιάτρου,κάθε γιατρού, κάθε επαγγελματία υγείας.

Τα κεντρικά θέματα που επελέγησαν φροντίσαμε να έχουν ενδιαφέρον, τόσο για όποιον ασκεί πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα παιδιά, όσο και για αυτόν που ενδιαφέρεται για την εξειδικευμένη γνώση.

Το κλινικό φροντιστήριο της Παρασκευής διατηρεί τον πρακτικό του χαρακτήρα. Ως κεντρικό θέμα έχει φέτος τη σπιρομετρία. Κλασικό εργαλείο στην πνευμονολογία και παιδοπνευμονολογία. Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να υπάρξουν πολλά πρακτικά παραδείγματα.

Το Σάββατο αφιερώνεται στο αλλεργικό παιδί στο σχολείο. Και εδώ η παρουσίαση θα είναι πολυεπίπεδη με ισορροπημένη -ελπίζουμε- αναλογία θεωρητικής και κλινικής γνώσης: Η απαραίτητη θεωρία και η συνιστώμενες κλινικές πρακτικές.

Για την παρουσίαση των θεμάτων κλήθηκαν ειδικοί που τα γνωρίζουν σε βάθος. Επιδίωξή μας είναι να προσφερθεί έγκυρη, ολοκληρωμένη και κλινικά χρήσιμη γνώση.

Αυτή τη χρονιά αλλάζουμε τον τόπο που θα διεξαχθεί. Μετακινούμαστε σε χώρο που είναι σχεδιασμένος για τις εκπαιδευτικές ανάγκες, προπτυχιακές και μεταπτυχιακές του ΕΚΠΑ. Μετακινούμαστε στο ΑΚΙΣΑ (Αττικό Κτήριο Ιατρικής Σχολής Αθηνών), στο Χαϊδάρι, πίσω από το κτήριο του ΠΓΝ Αττικόν. Είμαστε σίγουροι ότι θα σου αρέσει!

Αγαπητέ συνάδελφε, σε προσκαλούμε να συμμετάσχεις στη Διημερίδα με τη βεβαιότητα ότι θα την απολαύσεις και θα τη βρεις χρήσιμη.

Σε περιμένουμε με χαρά.Με θερμούς φιλικούς χαιρετισμούς

Κώστας Ν. Πρίφτης